NATURALNY OLEJEK RYCYNOWY

NATURALNY OLEJEK RYCYNOWY

Dziś olej rycynowy ma zastosowanie zarówno w medycynie jak i w przemyśle kosmetycznym. Jest zbawienny dla naszych włosów, dłoni, stóp i paznokci.

Więcej szczegółów

25,00 zł

CM1171

Stan: Ten produkt nie występuje już w magazynie

 
Więcej informacji

Ma szerokie zastosowanie zarówno w medycynie jak i przemyśle kosmetycznym, jest składnikiem wielu maści i jest używany w leczeniu wrzodów skóry, oparzeń, wyprysków, plam, chorób pochwy i szyjki macicy oraz w okulistyce, przy zapaleniu powiek rogówki. Olej rycynowy ma długą historię, sięgającą starożytnych Indii oraz Egiptu, jak w przypadku innych naturalnych kosmetyków i medykamentów. Współczesny świat wraca do niego na skutek rozczarowania konwencjonalnymi farmaceutykami. Szukamy czegoś naturalnego, bezpiecznego i skutecznego. Archeolodzy odnaleźli w grobowcach sprzed 4000 lat ziarna rycyny i opisy o stosowaniu oleju rycynowego.

Olej rycynowy stosuje się w kosmetyce oraz medycynie:

W kosmetyce:

    odżywianie włosów suchych
    odbudowy łamliwych i wypadających paznokci, brwi, rzęs oraz naskórka wokół tych miejsc
    dodawania połysku włosom i pielęgnacji zniszczonych końcówek
    do okładów pielęgnacyjnych, nawilżających i rewitalizujących na skórę, w tym zmniejszania i usuwania wyprysków i brodawek

W leczeniu:

    oczyszczanie organizmu
    rozgrzewanie zmęczonych i bolących części ciała
    na niektóre problemy skórne z zapaleniami lub działalnością bakterii, wirusów (np. trądzik)

Stosowanie:

Wypadające i zniszczone włosy: 1 żółtko + 1 łyżka oleju rycynowego + 1 łyżka oleju z oliwek (prawdziwy). Wszystko dokładnie wymieszać, lekko podgrzać i nanieść na włosy, następnie nałożyć czepek, owinąć głowę ręcznikiem, taką maseczkę możemy trzymać nawet całą noc (minimalnie 1 godzina). Następnie włosy myjemy, a do ostatniego płukania dodajemy rozcieńczony sok z cytryny

1 łyżka oleju rycynowego + 1 łyżka oleju rozmarynowego + 2 łyżki oleju z oliwek, wszystko dokładnie wymieszać, nanieść na włosy, stosować regularnie 2 razy w tygodniu.

Można dodać kilka kropel olejku do szamponu.

Rzęsy i brwi: Możemy również smarować zniszczone końcówki brwi, rzęs i włosów. Zużyty pojemnik po tuszu wraz ze szczoteczką umyj płynem do demakijazu i wlej olejek. Raz na tydzień lub dwa razy w tygodniu maluj nim rzęsy i brwi a zobaczysz, że rzęsy staną się grubsze i ciemniejsze. W przypadku zniszczonych i rozdwajających sie paznokci podgrzewamy niewielką ilość olejku w miseczce i zanurzmy w nim paznokcie.

Stopy: Olejek rycynowy przyniesie ulgę również naszym stopom, jeżeli na stopach skóra jest twarda i mamy uczucie "zmęczonych stóp" wówczas natrzyjmy je olejkiem rycynowym na noc. Po takich zabiegach zyskamy miękkie i aksamitne stopy.

Paznokcie: Olejek rycynowy ma tendencje prawie całkowitego rozpuszczania się w wodzie, możemy więc go stosować do kąpieli. Dzięki takim kąpielom nasza skóra będzie doskonale nawilżona.

Pojemność: 30 ml  Sprowadzony i wyprodukowany w Maroku  Data ważności: 12.2016

 
Comments

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz swoją recenzję

NATURALNY OLEJEK RYCYNOWY
NATURALNY OLEJEK RYCYNOWY

Dziś olej rycynowy ma zastosowanie zarówno w medycynie jak i w przemyśle kosmetycznym. Jest zbawienny dla naszych włosów, dłoni, stóp i paznokci.

Napisz swoją recenzję

30 Inne produkty w tej samej kategorii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Porównaj
Kontynuuj zakupy Porównaj

Dodano do listy życzeń

Kontynuuj zakupy Moja lista życzeń