NATURALNY OLEJEK GLICERYNOWY EKSTRA NAWILŻENIE

NATURALNY OLEJEK GLICERYNOWY EKSTRA NAWILŻENIE

Naturalny olejek glicerynowy stosowany w produkcji naturalnych mydeł i kosmetyków ma właściwości nawilżające i utrzymującym wilgoć.

Więcej szczegółów

20,00 zł

OG7090

Stan: Ten produkt nie występuje już w magazynie

 
Więcej informacji

Gliceryna jest szczególnie odpowiednia do suchej i wrażliwej na niedostateczne nawodnienie skóry. Robione ręcznie mydła w kostce i inne kosmetyki, które zawierają glicerynę i oczyszczają skórę, zapewniają jednocześnie optymalne nawilżenie dla skóry. Prawie każdy ma miejsca, gdzie skóra jest sucha. Naturalnie, gdy brak wody, wysycha. Z biegiem czasu, skóra staje się sucha i mniej elastyczna ze względu na utratę łoju (gruczoły łojowe skóry, błona lipidowa, które chronią przed wysuszeniem). Sebum wzmacnia skórę przed bakteriami przez zakwaszenie (kwas mlekowy i kwasy tłuszczowe) i stabilizuje rzeczywisty brak suchości. Pozwala to by skóra była miękka i elastyczna. Skóra odwodniona niekoniecznie jest "naprawdę" suchą skórą. Jest to stan przejściowy, łatwo odwracalny, ale również nieprzyjemny  który może mieć wpływ na wszystkie rodzaje skóry, nawet te uznane za tłuste. Może to być oznaką utraty wody przez jakąś chwilę, albo wynikiem "złych" zabiegów, takich jak zbyt agresywnego czyszczenia, które zmieniają się film hydrolipidowy na powierzchni i ... zwiększają utratę wody ze skóry.

Ochrona: Gliceryna zwiększa naturalną ochronę skóry, chroni przed czynnikami zewnętrznymi. To działa jak bariera. Gliceryna tworzy niewidzialną warstwę ochronną, która spowalnia ich wpływ na skórę.
Wygładzanie: Gliceryna ma właściwościwości nawilżające, które wygładzają skórę, utrzymują doskonałe nawilżenie skóry.
Poprawić: Gliceryna popoprawia wygląd skóry, nadając jej więcej miękkości i elastyczności.
Zmiękczające: Produkty zawierające glicerynę użyte podczas kąpieli zmiękczają skórę.
Nawilżający: Gliceryna przyciąga cząsteczki wody, a tym samym przyczynia się do zwiększenia zawartość wody skóry. Lepszą rolę spełniają tradycyjne mydła w kostce niż  mydła w płynie, ponieważ zawierają więcej substancji ochronnych. Ponieważ ręce myjemy średnio pięć razy dziennie mydła w kostce nie uszkodzają bariery ochronnej skóry.

Olejek glicerynowy to najbardziej błyszczący olej roślinny, dlatego wykorzystywany jest w przemyśle kosmetycznym jako składnik pomadek i błyszczyków. Poza tym dodawany jest do kremów, którym nadaje śnieżnobiały kolor, a użyty przy produkcji mydeł zapewnia ich delikatność. Doskonale sprawdza się również przy pielęgnacji brwi, rzęs, włosów, dłoni i paznokci. Można go także dodać do szamponu w niewielkiej ilości.

Pojemność: 30ml  Data ważności: 12.2016   Wyprodukowano i sprowadzono: Maroko

 
Comments

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz swoją recenzję

NATURALNY OLEJEK GLICERYNOWY EKSTRA NAWILŻENIE
NATURALNY OLEJEK GLICERYNOWY EKSTRA NAWILŻENIE

Naturalny olejek glicerynowy stosowany w produkcji naturalnych mydeł i kosmetyków ma właściwości nawilżające i utrzymującym wilgoć.

Napisz swoją recenzję

30 Inne produkty w tej samej kategorii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Porównaj
Kontynuuj zakupy Porównaj

Dodano do listy życzeń

Kontynuuj zakupy Moja lista życzeń